„Човекът е напълно човек, само когато играе…“

„Човекът е напълно човек, само когато играе…“ И преди сме го споменавали, и преди сме казвали, че не е случайно именно този цитат на немския поет Шилер да краси националния ни стадион „Васил Левски“. Но това е цитат и мото, които искаме дълбоко да подчертаем отново и отново.

Водени от идеята, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие, заложихме на това, че живите срещу между младежи и млади хора от рисковите групи е сред основните ни приоритети, с които да се противопоставим на пълзящата опасност от разпространението на зависимостите.

Тези срещи за обмяна на опит и мнения, за споделяне и „подаване на ръка“ трябваше да бъдат съпътствани и от други – от срещи, в които спортният дух да вземе връх.

На 11 септември 2021 г. се изигра турнирът по минифутбол.

Записването беше направено максимално улеснено, за да може ентусиазмът да не се посреща от спънки, а желанието беше повече от достатъчно, за да събере участници за цял турнир, който прекрасно уплътни съботата на младите хора, които премериха сили помежду си на терена; и премериха сили със скуката (и нейните „приятели“: депресията и зависимостта). И в двата случая спечелиха. Макар „титлата“ от турнира да отиде само в един от отборите, всички напуснаха терена като победители.

Турнирът беше насочен към възрастова група между 15 и 29 години. Мястото беше на игрищата Българската Асоциация по Мини Футбол (БАМФ) в Баухаус Арена.

Ето и официалното класиране по отбори, както и крайните резултати от срещите, които бяха предавани на живо чрез Фейсбук канала на инициативата, съпътствани с отличен професионален коментар в реално време.

Първи се класираха – с две победи – отбор „Люси Тийм“ с резултат (във финала) 13:3 срещу завършилите втори отбор „Локалс“, които пък се класираха след победа над „Оптимистите“ с 11:6.

Малкият финал – между  „Оптимистите“ и отбор „Трети отбор“ завърши с победа на „Оптимистите“ с 10:7.

Крайно класиране:

„Люси Тийм“

„Локълс“

„Оптимистите“

„Трети отбор“

Може да харесате още...